Inloggen


Ontstaan JC LILLE

Op maart 1973 is de judoclub opgericht door de toemalige sportraad van Gierle, de mannen die hiervan aan de basis lagen waren, zijn o.a. Marc Lambrechts, Heylen, Danneels,... In het begin werd er getraind in de zolder van het klooster onder de deskundige leiding van Gust Henderickx uit Vorselaar. Na ongeveer 7 jaar werd er verhuisd naar een betere behuizing namelijk sporthal De Brulens aan het zwembad van Gierle, waar de Judoclub gebleven is tot de opening van de sporthal Balsakker te Lille.

De eerste voorzitter in 1973 was Jos Leys uit Gierle daarna nam Jules Van de Putte eveneens uit Gierle, die voor verscheidende jaren het roer over nam. Waarna Staf Vervloet de lakens uitdeelde en op zijn beurt de fakkel doorgaf aan voorzitter Jef Cuylaerts.

De secretarissen die in de loop der jaren het secretariaat voor hun rekening namen waren achtereensvolgens André Thys, Eddy Willems, Frans Leysen, Jef Cuylaerts, Filip De Bal en Lena Hermans.

Dank zij het beleid van deze voorzitters en bijgestaan door de secretarissen en bestuursleden is Judo Club Waza Ryu Lille steeds een succesvolle club geweest met een gezonde financiele aanpak.

 

Het huidige bestuur bestaat uit Francois Vloemans (voorzitter), Koen Hendrickx (secretaris) en Michiel Buyens (penningmeester).